SUNGGUH LUAR BIASA MANFAAT DAN KHASIAT DAUN KUCAI BACALAH INFO INI SEMOGA BERMANFAAT

1. UBATI SAKIT TEKAK & SAKIT PERUT
Kucai dipercayai dapat melegakan sakit tekak. Ia juga dapat melegakan kesakitan perut yang ringan.


2. ELAK SERANGAN JANTUNG
Kucai disebutkan dapat membuat perlindungan diri dari pada penyakit jangung, strok serta dapat menolong badan menentang bakteria yang mengakibatkan penyakit.

3. MEREDAKAN SENGGUGUT
Kucai juga dapat mengubati senggugut, penyakit keputihan, darah tinggi serta sembelit. Terkecuali dari pada ini, herba ini dapat disebutkan dapat tingkatkan kemampuan badan mengolah lemak.

4. MERANS*ANG SELERA MAKAN
Kucai diaktakan dapat

merangs*ang selera makan. Diluar itu ia disebutkan bisa bersihkan hidung tersumbat, mengurangkan kembung serta menghindar nafas berbau.

5. EJEN ANTISEPTIK
Kucai melakukan tindakan juga sebagai bahan antiseptik untuk membunuh bakteria jahat yang ada dalam usus serta jadi perangs*ang dalam sistem pengecutan dan pengembangan usus.

6. SUMBER VITAMIN C
Kucai mengandungi vitamin c yang dapat menghindar selsema serta
berusaha mempercepatkan pengobatan lewat cara menolong badan keluarkan mukus/lendir. Itu yaitu sebatian sulfur dalam kucai yaitu ekspektoran (perembes kahak) semulajadi.

7. MENURUNKAN TAHAP KOLESTROL
Penyelidikan saintifikmenunjukkan bahawa kucai dapat merangs*ang badan mengolah lemak. Oleh yang sekian, pengambilan kucai dengan cara sering dapat menolong merendahkan tahap kolesterol dalam darah.


Sumber : tricsehat